TRUST Sweet Iron Wideport Segundo Pelham zabla

SKU: N/A

77.600 Ft

Kategória: ,
Címkék: , ,

A TRUST Equestrian Sweet Iron (édes vas) zablái acélból készültek jellegzetes kék színnel. Az édes vas rozsdásodni kezd, ha érintkezésbe kerül a levegő páratartalmával, így a zabla édes ízű, mely természetesen serkenti a lovak nyáltermelését, így ösztönzi a zabla könnyebb elfogadását. A rozsdásodási folyamat során az oxidáció következtében a TRUST zabla kék színe barnás szürkévé alakul, ami a kiváltott hatása az édes vas zabláknak. Ha nem használjuk egy ideig a Sweet Iron zablát, akkor egy narancssárga barna rozsdaréteg alakulhat ki a zablatesten. Használat előtt egy nedves ronggyal egyszerűen töröljük le.

A Sweet Iron zablák minden lótípusnak ajánlott. Az édes vas fokozza a nyáltermelést, ennek következtében a lovak egyszerűbben fogadják el a zablát.

A TRUST Sweet Iron zablák számos variációban léteznek, a különböző zablatesteknek megvan a megfelelő speciális hatása.

A TRUST Sweet Wideport Segundo egy speciális kétszer tört hajlított nyelvkerülős zabla. A többi hajlított zablához képest ez a szájrész lazábban tud mozogni és enyhe oldalirányú mozgást hoz létre. A szájrész emelt, így megfelelő helye van a ló nyelvének és csökkenti a ló nyelvének közepére nehezedő nyomást. A port éles részei extra nyomáspontokat fejtenek ki a nyelvre (nyelv szélére és a szájszegletre). Mivel a hajlított rész mozog, a lovak nehezen fognak rá.

A Pelham zabla egyesíti a csikókantár és a nagykantár hatásait. Egy zablakarikája van, de lehet egy vagy két szárral is lovagolni. Ha egy szárat csatlakoztatunk hozzá, akkor Pelham összekötő szíjat kell használni. Minél hosszabb a zabla pálca része, annál erősebb a hatás. Emiatt a Pelham zabla erősebb, mint a baby Pelham zabla. A Pelham zablát általában az erős lovakhoz használják, de azoknak a lovaknak is ajánlott, akiknek kisebb a szájuk, így nehezebben fér el benne 2 zabla, illetve a nagykantárhoz történő szoktatáshoz is ideális választás.

16 mm vastag

További információk

Méret

11,5cm, 12,5cm, 13,5cm, 14,5cm

Márka