TRUST Sweet Iron Weymouth Fixed Arched feszítő zabla

SKU: N/A

59.200 Ft

Kategória: ,

A TRUST Equestrian Sweet Iron (édes vas) zablái acélból készültek jellegzetes kék színnel. Az édes vas rozsdásodni kezd, ha érintkezésbe kerül a levegő páratartalmával, így a zabla édes ízű, mely természetesen serkenti a lovak nyáltermelését, így ösztönzi a zabla könnyebb elfogadását. A rozsdásodási folyamat során az oxidáció következtében a TRUST zabla kék színe barnás szürkévé alakul, ami a kiváltott hatása az édes vas zabláknak. Ha nem használjuk egy ideig a Sweet Iron zablát, akkor egy narancssárga barna rozsdaréteg alakulhat ki a zablatesten. Használat előtt egy nedves ronggyal egyszerűen töröljük le.

A Sweet Iron zablák minden lótípusnak ajánlott. Az édes vas fokozza a nyáltermelést, ennek következtében a lovak egyszerűbben fogadják el a zablát.

A Fixed rögzített Weymouth feszítő zablát alátétzablával kombinálva használják a nagykantárhoz. A két zablás nagykantárt a díjlovaglás magas osztályaiban használják. Feszítő zablával nagyobb befolyásunk van a lóra. Minél hosszabb a zabla pálca része, annál erősebb a hatás. Emiatt a rögzített Weymouth feszítőzabla erősebb zabla, mint a rögzített baby weymouth feszítő zabla. Álladzólánccal kombinálva használjuk. Tapasztalt lovasok számára készült zabla.

Az Arched szájrész egy enyhén ívelt egyenes szájrészű zablatípus. Az előre hajlított szájrész több szabadságot ad a nyelvnek, egyenletes nyomást gyakorol az egész felületére. Erősebb hatású, mint az egyszer (jointed) és kétszer tört (eliptical) zablák.

16 mm vastag

További információk

Méret

11,5cm, 12,5cm, 13,5cm, 14,5cm

Márka