Winderen Knee Protect Solution kengyel

SKU: N/A

94.900 Ft

  • Helyes és kényelmes lábtartás
  • A térdízületekre nehezedő nyomás jelentős csökkentése
  • Stabil és mozdulatlan lábtartás a kengyelben
Kategória: ,

Az innovatív Winderen Knee Protect Solution kengyel mozgási energiát elnyelő lengéscsillapítókkal lett felszerelve, amelyek jelentősen csökkentik a lovas térdízületeinek terhelését lovaglás közben, különösen díjugratáskor. A Winderen Knee Protect Solution kengyel kivételesen stabil és mozdulatlan lábtartást biztosít a kengyelben, ami lehetővé teszi az alsó lábszár szilárd és kényelmes használatát.

Számos lovasnak okoz problémát, hogy lábát szilárdan és mozdulatlanul tartsa a kengyelben. A kutatások szerint a legtöbb esetben a kengyelszíj és a kengyel merev kapcsolódási pontjának apró mozgásai miatt mozdul el a kengyel, vagy csúszik ki a láb a kengyelből. A kengyel lengéscsillapító rendszere minimálisra csökkenti ezt a jelenséget, lehetővé téve a lovasok számára, hogy stabilan és kényelmesen tartsák lábukat ugrás és síkmunka közben. A kengyel jelentősen csökkenti a láb elmozdulásának és kicsúszásának esélyét, amit gyakran a kengyel merevsége idéz elő, egyensúlyvesztést okozva.

Felső lengéscsillapító

Kifejezetten abból a célból fejlesztették, hogy elnyelje a kengyel bújtatója által a kengyelszíjra gyakorolt közvetlen nyomásból keletkező energia egy részét. Hatását leginkább akkor fejti ki, amikor a lovas az ugrást követő landolásnál a kengyelre támaszkodik, így a lovas nagyobb biztonságban érzi magát és magabiztosabbá válik.

Alsó lengéscsillapító

Elnyeli a leérkezés során a kengyelre támaszkodó lábat érő energia egy részét, továbbá stabil és kényelmes lábalátámasztást biztosít a kengyelben mind ugrás, mind síkmunka közben. A nagy állóképességet igénylő távlovagláshoz is megfelelő választás.

A lovasok különböző preferenciáit figyelembe véve lehetővé tettük a talprész dőlésszögének egyedi beállítását. Így a talprész használható hagyományos módon (síkban) vagy legfeljebb 5 fokos szögben megdöntve.

A talprész tartós és rendkívül kopásálló kompozitból készül. A talprészen kialakított tüskék javítják a csizmatalp tapadását, és megakadályozzák a láb kicsúszását a kengyelből.

Műszaki adatok

A kengyel megfelelő súlya érdekében fém kerete kiváló minőségű, tartós alumíniumból készült. A talprészt és a felső lengéscsillapító borítását tartós kompozitból gyártják. Ennek köszönhetően egy kengyel súlya 560g.

A legtöbb lovas szerint ez az ideális súly, mert a kengyel így se nem túl könnyű, se nem túl nehéz. A megfelelő egyensúlynak köszönhetően a kengyel szinte észrevétlen.

Kényelem a lovasok számára

A Knee Protect Solution kengyelt különböző szintű lovasokkal együttműködve fejlesztették: hobbilovasoktól kezdve az amatőrökön át a profi versenyzőkig. Díjugratók, díjlovasok és lovastusázók egyaránt gyarapították e népes tábort. A tesztcsoport egy nagyobb részét olyan lovasok alkották, akik korábbi sérüléseikből fakadóan közvetlenül az edzés után jelentkező térd- és bokafájással küzdöttek. Ezek a lovasok arról számoltak be, hogy kengyelünk jelentősen mérsékelte fájdalmaikat. A cél az volt, hogy edzettségi szinttől és szakágtól függetlenül minden lovas elvárásainak eleget tegyen.

Az 50 kilogramm súlyú lovasokra és a 90 kilogramm súlyú lovasokra jelentősen eltérő mértékű erők hatnak. A Knee Protect Solution lengéscsillapító rendszerében felhasznált intelligens anyagoknak köszönhetően sikerült kiküszöbölni ezeket a különbségeket. A Winderen kengyel minden lovasnak súlyától függetlenül azonos fokú kényelmet biztosít.

A Winderen kengyel számos színváltozatban kapható. A felhasznált kiváló minőségű festék rendkívül elegáns megjelenést nyújt, emellett hatékonyan ellenáll a felfröccsenő anyagoknak és a karcolásoknak.

További információk

Szín

matt fekete, rose gold, világos lila, arany, barna, fehér, fekete, kék, piros, ezüst, lila, szürke, világoskék, zöld

Márka

Modell

díjlovas, lovastusa, ugró