TRUST Sweet Iron Jointed pálcás zabla

SKU: N/A

37.900 Ft

Kategória: ,
Címkék: , ,

A TRUST Equestrian Sweet Iron (édes vas) zablái acélból készültek jellegzetes kék színnel. Az édes vas rozsdásodni kezd, ha érintkezésbe kerül a levegő páratartalmával, így a zabla édes ízű, mely természetesen serkenti a lovak nyáltermelését, így ösztönzi a zabla könnyebb elfogadását. A rozsdásodási folyamat során az oxidáció következtében a TRUST zabla kék színe barnás szürkévé alakul, ami a kiváltott hatása az édes vas zabláknak. Ha nem használjuk egy ideig a Sweet Iron zablát, akkor egy narancssárga barna rozsdaréteg alakulhat ki a zablatesten. Használat előtt egy nedves ronggyal egyszerűen töröljük le.

A Sweet Iron zablák minden lótípusnak ajánlott. Az édes vas fokozza a nyáltermelést, ennek következtében a lovak egyszerűbben fogadják el a zablát.

A TRUST Sweet Iron zablák számos variációban léteznek, a különböző zablatesteknek megvan a megfelelő speciális hatása.

A TRUST Sweet Iron Jointed egyszer tört olív zabla szájrészének egy csuklója van, a kétszer tört zablákhoz képest kisebb nyomást gyakorol ki a ló nyelvére. Az egyszer tört Jointed zabla a nyelv oldalára fejt ki nyomást és a szájpadlásra is hatást gyakorol. Az egyszer tört zabla széles körben használt, standard zabla.

A Full Cheek, más néven pálcás zabla egyenes, szilárd karikával csatlakoztatható hozzá a kantárszár. Alakjának köszönhetően nagyobb nyomás fejthető ki a pofa részre. A ló könnyebben fordítható és megnehezíti a zabla áthúzását a szájban. A pálcás zabla stabilabban fekszik a ló szájában, ideális választás fiatal és forró, nehezebben irányítható lovak számára. A pálcás rész enyhén hajlított, így nem ér hozzá a ló fejéhez. Fontos, hogy az egyenes rész kifelé nézzen a zabla felhelyezésekor, hogy elkerülhessük az esetleges sérüléseket.

16 mm vastag

További információk

Méret

11,5cm, 12,5cm, 13,5cm, 14,5cm

Márka