TRUST Sweet Iron Jointed 2,5 karikás olív zabla

SKU: N/A

44.700 Ft

Kategória: ,
Címkék: , ,

A TRUST Equestrian Sweet Iron (édes vas) zablái acélból készültek jellegzetes kék színnel. Az édes vas rozsdásodni kezd, ha érintkezésbe kerül a levegő páratartalmával, így a zabla édes ízű, mely természetesen serkenti a lovak nyáltermelését, így ösztönzi a zabla könnyebb elfogadását. A rozsdásodási folyamat során az oxidáció következtében a TRUST zabla kék színe barnás szürkévé alakul, ami a kiváltott hatása az édes vas zabláknak. Ha nem használjuk egy ideig a Sweet Iron zablát, akkor egy narancssárga barna rozsdaréteg alakulhat ki a zablatesten. Használat előtt egy nedves ronggyal egyszerűen töröljük le.

A Sweet Iron zablák minden lótípusnak ajánlott. Az édes vas fokozza a nyáltermelést, ennek következtében a lovak egyszerűbben fogadják el a zablát.

A TRUST Sweet Iron zablák számos variációban léteznek, a különböző zablatesteknek megvan a megfelelő speciális hatása.

A TRUST Sweet Iron Jointed egyszer tört zabla szájrészének egy csuklója van, a kétszer tört zablákhoz képest kisebb nyomást gyakorol ki a ló nyelvére. Az egyszer tört Jointed zabla a nyelv oldalára fejt ki nyomást és a szájpadlásra is hatást gyakorol. Az egyszer tört zabla széles körben használt, standard zabla.

A 2,5 karikás zabla több hatásáttételre képes, de enyhébb zabla mint a 3 karikás (Pessoa) zabla. Minél alacsonyabbra állítjuk a szárakat, annál erősebb a zabla hatása. Ideális választás erős lovaknak, vagy akik erősen fogják a zablát. A szabadon mozgó (loose ring) zablakarikákhoz képest az olív karikák nem mozognak egymástól függetlenül, így a lovas segítsége közvetlenebbül jut el a zabláig.

16 mm vastag

További információk

Méret

11,5cm, 12,5cm, 13,5cm, 14,5cm

Márka