TRUST Sweet Iron Eliptical hanging cheek póni zabla

SKU: N/A

49.900 Ft

Kategória: ,
Címkék: , , ,

TRUST Equestrian póni kollekció. Anatómiai kialakítású zablák, hogy tökéletesen illeszkedjen a pónik szájához. Póni lovasokkal közös fejlesztéseknek köszönhetően számos méretben, vékonyabb zablatesttel és kisebb zablakarikákkal készülnek. Elérhető méretek 9,5 cm, 10,5 cm és 11,5 cm.

A TRUST Equestrian Sweet Iron (édes vas) zablái acélból készültek jellegzetes kék színnel. Az édes vas rozsdásodni kezd, ha érintkezésbe kerül a levegő páratartalmával, így a zabla édes ízű, mely természetesen serkenti a lovak nyáltermelését, így ösztönzi a zabla könnyebb elfogadását. A rozsdásodási folyamat során az oxidáció következtében a TRUST zabla kék színe barnás szürkévé alakul, ami a kiváltott hatása az édes vas zabláknak. Ha nem használjuk egy ideig a Sweet Iron zablát, akkor egy narancssárga barna rozsdaréteg alakulhat ki a zablatesten. Használat előtt egy nedves ronggyal egyszerűen töröljük le.

A Sweet Iron zablák minden lótípusnak ajánlott. Az édes vas fokozza a nyáltermelést, ennek következtében a lovak egyszerűbben fogadják el a zablát.

A TRUST Sweet Iron zablák számos variációban léteznek, a különböző zablatesteknek megvan a megfelelő speciális hatása.

A TRUST Sweet Iron Eliptical kétszer tört zabla szájrészének két csuklója van, a száj felé van formálva, így lazábban fekszik a ló szájában. A kétszer tört Eliptical zabla nyomást fejt ki a nyelvre és a száj szögletére. Az egyszer tört zablákhoz képest a kétszer tört zabla nagyobb nyomást gyakorol ki a ló nyelvére.

A Hanging Cheek, más néven Baucher zabla az olív típusú zablák egyik változata, ahol egy kisebb karika csatlakozik az olív zablakarika felső részéhez. A pofaszíjakat a felső kis karikákra, a szárakat pedig az olív zablakarikákra kell szerelni, így a hanging cheek zabla több hatásáttételre képes. Népszerű zabla a magasabb szintű póni lovasok körében, valamit ideális választás a nagykantárra történő váltás előkészítésként is.

12 mm vastag

További információk

Méret

9,5cm, 10,5cm, 11,5cm

Márka

Modell

pony